Wifi Versterker

/ / Nieuws
wifi meten

Wat is een WiFi versterker

Wanneer je WiFi bereik slecht is kan een WiFi versterker voor een betere verbinding zorgen. Een Wifi versterker zorgt niet altijd voor een goede verbinding. In dit artikel kunt u de voor-en nadelen van wifi versterkers lezen.
Als je een wifi versterker gebruikt dan zorgt deze voor een groter bereik van uw draadloze wifi netwerk. Wifi versterkers worden ook wel wifi repeaters genoemd en maken een verbinding met een draadloze wifi modem of router en sturen dit opnieuw uit waardoor u in een tweede wifi singaal in huis heeft voor een groter draadloos ontvangt. Lees hieronder meer over wifi versterkers.

Hoe werkt een WiFi Repeater

Een wifi-repeater pakt het signaal van je draadloze router op en versterkt deze. Je verbeterd het bereik van je internetsignaal althans dat denk je in eerste instantie. Perfect als je een groot huis hebt. Maar ook als het bereik verstoort wordt door dikke muren.

Een WiFi repeater wordt een range extender genoemd. Dit product verbind met uw draadloze router en zend dit bereik weer door. Een groot nadeel van repeaters is dat er een gedeelte van de bandbreedte verloren gaat. Er zit 1 radio in de klanten repeaters en die kan 1 ding tegelijk uitvoeren. Hierdoor wordt de snelheid van uw draadloze netwerk vertraagd.

Wifi Versterker

Waarom een WiFi Repeater een vloek is

Wanneer u uw computer of mobiel verbonden is met het wifi netwerk heeft u inderdaad een verbinding, maar die verbinding is veel trager dan dat hij was. Eerst had u een goede verbinding, maar deze verbinding is nu verslechtert. Die signaal streepjes op uw mobiel zijn niet altijd een zeggen niet altijd wat over de kwaliteit van uw verbinding.

Een wifi versterker zorgt voor mindere prestaties

problemen op uw wifi kanaal. De “wifi versterker” die u heeft gekocht, moet op hetzelfde kanaal functioneren als uw router. Twee access points die op hetzelfde kanaal communiceren worden dicht bij elkaar zijn geplaatst. Een wifi versterker aanschaffen betekent dus altijd mindere prestaties.

Wilt u meer informatie of heeft u advies nodig, helpen wij u graag verder. Neem contact met ons op

Verzenden
User Review
3.69 (13 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *