Account aanmaken

Web Security

Wat is web security horen wij de meeste vragen? Met Website security bedoelen wij de noodzaak om je website te beveiligen, voordat deze gehackt wordt. Het is geen publiek geheim meer dat er dagelijks websites worden gehackt. We zetten een aantal redenen op een rijtje:

Hoe voorkom ik een hack?

Elke ondernemer heeft een website, dit is tevens ook je visitekaartje. Het zou jammer zijn als die eerste indruk wordt verstoort door hackers die jou website gebruiken voor hun pleziertjes.  Niet elke hacker heeft kwade bedoelingen, soms worden websites voor de lol gehackt. Wat de meeste hackers niet in de gaten hebben is de schade die ze aanrichten.

  • Wat zullen de bezoekers van de website wel niet denken?
  • Welke indruk zal dit achterlaten bij mijn bestaande en nieuwe klanten?
  • Welke omzet zal ik mislopen?

Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen, dus ook elke Content Management Systeem (CMS) systeem, veel gebruikte CMS systemen zoals Joomla en WordPress krijgen soms dagelijks veiligheidsupdates en ook die updates zorgen soms weer voor andere problemen.

01

Stap 1 updates

Een website vergt ook onderhoud. Ook al wijzigt er op de website qua inhoud en lay-out nauwelijks of niets , het beheersysteem ook wel CMS genoemd en extra functionaliteit in de vorm van  plugins/extensies moeten ook onderhouden worden. Dit is een start om veiligheidslekken en hacks te verminderen.
02

Stap 2 extra beveiliging

Een CMS is niet voorzien van extra beveiligingsmogelijkheden. Vergelijk het met een huis, daar woon je in, maar een alarmsysteem om inbrekers tegen te houden zit er niet standaard in. Ook een website kan (moet) voorzien worden van een aantal extra lagen van beveiliging. Die extra beveiliging verlaagd de kans om gehackt te worden. De extra beveiliging vergt natuurlijk ook onderhoud. Ook al wijzigt er op de website qua inhoud en lay-out nauwelijks of niets , het beheersysteem ook wel CMS genoemd en extra in de vorm van plugins/extensies moeten ook onderhouden worden. Dit is een start om veiligheidslekken en dus hacks te verminderen. Ben je er dan?
03

Stap 3 backups

Tot slot maak regelmatig een back-up van je website, dit is extreem handig voor je web security als je gehackt bent. Wij kunnen met een back-up uitzoeken hoe het de hackers is gelukt en dan is het veilig maken van jou website een stuk makkelijker. Ook bij een eventuele crash van je websiteprovider, is geen probleem als je een eigen back-up hebt.  Een back-up van een website is eenvoudig en kan door ons volledige geautomatiseerd worden.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Website security?
Kijk dan eens naar onze dienst.
We hebben een website check-up en de Cloud Penetrator.

Op 1 januari 2016 is de Meldplicht Datalekken ingegaan. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP) zodra zij een ernstig datalek hebben. Lees hier het artikel over de wet Meldplicht Datalekken 2016

TOP
×

Heeft u met spoed hulp & wij zijn gesloten?

Neem contact op via deze dienst , heeft u een normale vraag tijdens kantoor uren wij zijn er voor u via onze Chat Service

× Hulp nodig?