Account aanmaken

Data Leak Prevention

Datalekken voorkomen is beter

Hoe kunt u datalekken voorkomen? Wij geven op deze pagina meer informatie! Verlies van elke vorm van informatie kost u gegarandeerd geld. Wanneer uw gegevens via uw netwerk beschikbaar zijn kan een hacker bij u inbreken en deze gegevens proberen te ontvreemden. Een bijkomend probleem is dat de hacker dit vaak kan doen zonder dat u dit weet. Waarom dit een probleem is, leven we eerst het verschil uit tussen een “normale” inbraak en een digitale inbraak.

Stel er wordt bij u ingebroken, de inbreker moet zich dan toegang verschaffen door een slot open te breken, een deur forceren of een gewoon een raam inslaan. Bij deze vorm van inbraak ziet u direct dat er bij u is ingebroken. U kijkt wat er gestolen is, u doet aangifte bij de politie en u licht uw verzekering in. Bij een digitale inbraakactie komt de hacker binnen via Internet of via uw Wifi gewoon op afstand zonder “inbraak sporen” achter te laten. De FBI heeft bij een onderzoek ontdekt dat vele ondernemers het niet eens wisten dat ze gehackt waren.  Data stelen en die door verkopen,  Ja ook een hacker moet eten, daar merkt u niets van. Totdat….

 

Bescherm uw data veilig

Wist u dat u met ingang van 1 januari 2016 nog meer verantwoordelijk bent voor de beveiliging van uw data? U dient direct een melding te maken bij een eventuele datadiefstal. Maar je het weet u dat? Met een Security Scan is na te gaan of de Hacker kans maakt. Die gaten kunt u alvast gaan dichten. Als u daarna periodiek scant zullen wijzigingen opgemerkt worden. Dit neemt de kans echter nog niet af. Bij het plaatsten van een Next Generation Firewall of nog beter met een Unified Threat Management oplossing wordt het steeds laster voor een hacker. De laatste zwakke schakel zijn de gebruikers, met een goede security awareness training neemt de kans wederom af dat u iets zou kunnen overkomen.
Leest u bijvoorbeeld het artikel over datalekken 2016 voor meer achtergrond informatie over de meldplicht wet: Lees het hier

Datalekken nieuws feiten

Wet meldplicht datalekken: Zal Cybercrime je dadelijk duur komen te staan?

Datalekken, cyberhacking en fraude kunnen je bedrijfsreputatie ernstig beschadigen en zelfs tot forse financiële schade leiden. Ondernemersorganisatie VNO-NCW schat de schade voor ondernemers voorzichtig op 3,7 miljard euro (=0,6% bruto nationaal product) en van cybercrime op 8,8 miljard euro (=1,5% BBP) op jaarbasis. Dat is €12,5 miljard euro per jaar, circa 35 miljoen euro per dag!

TOP
×

Heeft u met spoed hulp & wij zijn gesloten?

Neem contact op via deze dienst , heeft u een normale vraag tijdens kantoor uren wij zijn er voor u via onze Chat Service

× Hulp nodig?