Account aanmaken

WiFi Site Survey

Wi-Fi versterker

Wi-Fi versterker

Wifi versterker nodig? Kies de beste wifi versterker. Wanneer je WiFi een slecht bereik heeft kopen de meeste mensen een WiFi versterker waarmee ze denken dat het WiFi signaal verbeterd, maar dit is niet altijd waar. Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden, daarom leggen we in dit artikel uit wat de voor- en nadelen zijn van een WiFi versteker. Zoekt u een WiFi versterker voor thuis, of wilt u juist op vakantie een beter bereik hebben? Wij zetten alle mogelijkgheden voor u op een rij. Ook de mogelijkheden voor een hotspot komen voorbij.

Wi-Fi versterker voor beter internet! - Een beter wifi bereik | De Netwerkspecialist
WiFi versterker: WiFi Repeater - Verbeter het bereik van uw thuisnetwerk | De Netwerkspecialist

WiFi versterker: WiFi Repeater

Om het bereik van uw thuisnetwerk te verbeteren kun je gebruik maken van een WiFi Repeater. Een andere benaming voor WiFi repeater is range extender. Deze producten maken een verbinding met je draadloze router en zenden dit signaal weer versterkt door. Wat een nadeel is van repeaters is dat er bandbreedte verloren gaat. Er zit namelijk maar 1 radio in de consumenten repeaters en die kan niet meer dan 1 ding tegelijkertijd , of met uw router verbinden óf het signaal weer doorzenden. Hierdoor wordt de snelheid van uw draadloze netwerk langzamer en verlaagd. Mocht u snelheidsverlies niet erg vinden en wilt u gewoon een goede verbinding hebben, dan zijn onderstaande repeaters zeer geschikt als WiFi versterker.

WiFi Meting zelf doen of laten doen

De beste manier is om een WiFi meting te doen. Als u het beste bereik uit uw WiFi netwerk wilt halen dan biedt de software van TamoGraph de perfecte oplossing. Met TamoGraph Site Survey kunt gemakkelijk doormiddel van het uitvoeren van een WiFi meting zien waar het beste wifi bereik is. Als u het bereik weet, dan plaats u acces points op de plaatsen met het beste bereik. Hierdoor heeft u een optimale WiFi verbinding voor uw draadloze netwerk.

WiFi versterker? Verbeter je wifi bereik met de TamoGraph wifi meting software TamoGraph WiFi versterker software | De Netwerkspecialist

TamoGraph is beschikbaar in twee uitvoeringen en een bundel:

Tamograph Standaard

Met deze uitvoering kunt u Wi-Fi netwerken meten en analyses uitvoeren. Het pakket is Wi-Fi merk onafhankelijk en is te gebruiken met alle merken Wi-Fi producten.

U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer http://www.metageek.com/products/wi-spy/ gebruiken. Geen GPS ondersteuning en de rapportage is niet aan te passen.

Prijs: € 1269.99,-

Tamograph Pro

Met deze uitvoering kunt u Wi-Fi netwerk ontwerpen en Wi-Fi netwerken meten en analyseren. Het pakket is Wi-Fi merk onafhankelijk en is te gebruiken met alle merken Wi-Fi producten.

U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer http://www.metageek.com/products/wi-spy/gebruiken.

Prijs: € 1045,-

Tamograph Super Bundel

Tamograph Pro + Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer + USB Wi-Fi Adapter voor alle wifistandaarden b/g/a/n/ac

U ontvangt de software in een doos met een USB stick met de software er op, bij alle andere producten kunt u de software downloaden en direct aan de slag gaan. U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer gebruiken.

Prijs: € 1869.00,-

Support

Wi-Fi merk onafhankelijk betekend dat het pakket zich aan de Wifi standaarden houdt. Maar voor een nog optimaal resultaat is het mogelijk om Antenne Patroon van bepaalde fabrikanten te laden.
In sommige gevallen wordt het Access voorzien van een externe antenne, ook deze zijn in de vorm van een Antenne Patroon binnen het pakket te kiezen.
Een greep uit de vele Antenne Patronen: Aerohive, Aruba, Cisco, Dell SonicPoint, Extreme Networks, HP, LANCOM Systems, Meraki, Meru Networks, Motorola, Ruckus Zoneflex, Ubiquiti,

Het product is voorzien van 1 jaar support en update recht; updates van Antenne Patronen en vernieuwing binnen het pakket. Deze support is na 1 jaar te verlengen bij ons.

Wifi versterker? - Sterker access point voor sneller internet | De Netwerkspecialist

Sterker access point

Een van de meest beste manieren is het gebruiken van een access point met hoog zendvermogen. De producten van Engenius en Ubiquiti hebben hoog zendvermogen dan standaard acces points producten en daardoor een veel beter bereik. Het  zendvermogen van deze producten bedraagt 400mW of 800mW (afhankelijk van het model). Standaard draadloze routers hebben vaak ongeveer 50mW zendvermogen.

U kunt het access point aansluiten met een kabel aan op uw huidige router zodat er geen bandbreedte verloren gaat. U kunt ervoor kiezen om uw WiFi uit te schakelen en het access point voor het signaal laten zorgen of u zet het access point als extra WiFi punt in.

Sterke WiFi ontvanger

Heeft u onderweg een slecht bereik van de hotspot? Of kun u vanuit uw auto maar geen verbinding krijgen met de hotspot? Kies  dan voor een sterke usb adapte. Er is een hele krachtige ontvanger op de markt: De ALFA Network AWUS036NHV, daarmee haalt u een echte goede WiFi versterker in huis!

Goed WiFi bereik in de tuin

Wilt u ook buiten in uw tuin een goed ontvangst hebben? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om het WiFi signaal te verbeteren zodat u ook daar een goed bereik heeft.  De beste oplossing is het monteren van een outdoor access point, deze moet u wel bekabeld op uw router aansluiten. Dit  is mogelijk met een UTP kabel of met powerline homeplugs. De EnGenius ENS202EXT is het meest gebruikte access point voor goede WiFi ontvangst voor buiten.

Is bekabelen niet megelijk? Dan raden wij u de eerder genoemde ERA150 aan of de WiFi oplossing van Devolo. De Devolo WiFi adapter sluit u dan aan in  een stopcontact vlakbij uw tuin (wel binnen, deze adapter is niet waterdicht).

Wifi versterker in de tuin? - Goed WiFi bereik in de tuin door outdoor access points | De Netwerkspecialist
WiFi versterker voor bedrijven - Sneller internet met een WiFi versterker | De Netwerkspecialist

WiFi Hotspot

Bent u eigenaar van een onderneming? Dan is WiFi tegenwoordig niet meer weg te denken. Vaak begint dat met een huis, tuin en keuken draadloze router. Op een gegeven moment merkt u dat u een WiFi versterker nodig heeft. Hoe kunt u nou de beste hotspot kiezen met een groot signaal? Voor binnen kunt u gebruik maken van sterke access points, zoals de Engenius modellen. Ook kunt u een access control server gebruiken, zodat uw gasten van uw privé netwerk gescheiden zijn. Voor vakantieparken, campings en jachthavens kunt u gebruik maken van outdoor access points. Ook worden outdoor access point steeds meer gebruikt  door particulieren voor een goed bereik in de tuin.

Bij al deze oplossingen die gegeven zijn raden wij u de opossingen aan van TamoGraph voor een optimaal WiFi bereik. TamoGraph is verkrijgbaar in onze webshop.

TOP
×

Heeft u met spoed hulp & wij zijn gesloten?

Neem contact op via deze dienst , heeft u een normale vraag tijdens kantoor uren wij zijn er voor u via onze Chat Service

× Hulp nodig?