Account aanmaken

WiFi Site Survey

Wi-Fi versterker

Wi-Fi versterker

Een veel gehoorde klacht is dat het WiFi netwerk traag is. Bijvoorbeeld het laden van filmpjes duurt lang of lukt zelfs helemaal niet. Veel providers bieden tegenwoordig een Wifi versterker aan, maar dat laat ook nog veel te wensen over. Wij, bij de netwerkspecialist, hebben veel ervaring met WiFi. Zeker in de gevallen dat de WiFi niet naar behoren werkt.

Om een woonhuis of bedrijfspand van goed functionerende WiFi te voorzien maken wij gebruik van Access Points van LANCOM Systems en LigoWave.

Deze zijn betaalbaar en hebben een groot bereik. Uiteraard meten wij de kwaliteit van de verbinding zodra deze werkt. Wij kunnen ook op afstand meekijken als er storingen zijn, en u direct vertellen wat er aan de hand is.

Heeft u voor ons een uitdaging?

Heeft u thuis of op uw werk een wifi netwerk, maar is het bereik te beperkt? Wilt u in de kantine WiFi net zo goed ontvangen als in het kantoor? Vele WiFi webshops bieden dan een WiFi versterker als  de oplossing voor uw WiFi probleem. Maar wat is een wifi versterker nu precies? We leggen uit hoe een wifi versterker werkt en wat de belangrijkste voor- en nadelen van deze producten zijn.

Wat is een WiFi versterker?

Een wifi versterker is een product dat, de naam zegt het al, uw wifi signaal versterkt. Om te begrijpen hoe een WiFi versterker werkt, leggen we u eerst kort uit hoe WiFi werkt. WiFi is, simpel gezegd, draadloos internet. Een access point verstuurt en ontvangt radiosignalen via een soort radiogolf. Uw smartphone, tablet of laptop communiceert via deze radiosignalen met het access point. Het bereik van de signalen van het Access Point verstuurt/ontvangt is niet oneindig. Meestal is het bereik niet mee dan 10 tot 15 meter.
Dikke muren of vloeren zijn voor het WiFi signaal een soort blokkade waardoor het WiFi nog sneller wordt verzwakt. De combinatie afstand en blokkades zoals muren zullen het WiFi bereik waarschijnlijk sterk afzwakken. Een WiFi versterker zal het signaal zoals de naam al aangeeft het WiFi signaal versterken. Andere productnamen van WiFi versterkers zijn WiFi repeaters of range extenders.

Hoe werkt een WiFi versterker?

Hoe werkt een WiFi versterker? De WiFi versterker ontvangt het WiFi signaal van het Access Point en stuurt dit signaal versterkt uit. Het zendt dus eigenlijk precies hetzelfde signaal nog een keer uit maar dan sterker.
Een praktijk voorbeeld: Het Access Point is precies in het midden van uw kantoor op het platform geïnstalleerd. Op uw werkplek (uw bureau staat in het midden van de ruimte) heeft u dus prima bereik. Maar in de kantine, op 15 meter afstand van uw Access Point, is dit signaal een stuk zwakker. Uw LinkedIn berichtjes lezen lukt nog wel, maar de video’s op LinkedIn zijn niet te bekijken (traag of werken geheel niet). Dus u besluit een WiFi versterker te plaatsen, ergens tussen uw kantoor en de kantine. Tussen het Access Point in uw kantoor en de versterker zit nu nog slechts 6 meter. De afstand tussen het Access Point en de WiFi versterker is ook veel kleiner (namelijk nog maar 9 meter). De WiFi versterker zou het signaal moeten oppikken, dit herhalen en doorsturen het naar uw tablet in de kantine. U ontvangt het signaal daar dan weer op dezelfde sterkte van de versterker.

Wi-Fi versterker voor beter internet! - Een beter wifi bereik | De Netwerkspecialist
WiFi versterker: WiFi Repeater - Verbeter het bereik van uw thuisnetwerk | De Netwerkspecialist

Voordelen wifi versterker

Het gebruik van een WiFi versterker heeft volgens de fabrikant van deze producten een paar voordelen. U vergroot het bereik van uw wifi, zodat u ook op moeilijkere plekken gebruik kunt maken van draadloos internet. Het kan ervoor zorgen dat uw internet verbinding op die plekken sneller en stabieler is. Een WiFi versterker is een goedkopere oplossing dan het bijplaatsen van extra Access Points.

Nadelen wifi versterker

In de praktijk kloppen de voordelen die vele fabrikanten beloven helemaal niet. De WiFi versterker is vrijwel nooit de beste oplossing voor slecht WiFi bereik te verbeteren. Er kleven namelijk een aantal nadelen aan.

  • 1) In de WiFi versterker zit een radio. Die radio kan maar één ding tegelijk: óf het WiFi signaal vanuit uw Access Point ontvangen, óf dat WiFi signaal doorsturen naar uw smartphone, tablet of laptop. Doordat de WiFi versterker niet tegelijk het signaal kan ontvangen, versterken en doorsturen, is uw internet verbinding altijd trager. Dit zorgt ervoor dat de wifi snelheid wordt gehalveerd.
  • 2) Een ander nadeel van de WiFi versterker is het feit dat ze niet met alle draadloze Access Points overweg kunnen. Ook als u een zogeheten ‘universal repeater’ koopt is de kans groot dat deze niet goed samenwerkt met uw Access Points.
  • 3) Als u meerdere Access Points heb en u hier een of meerdere Wifi versterkers bijplaatst, is het onze ervaring dat de Wifi versterker constant het WiFi signaal probeert te versterken van het zwakste Access Point. Dit is natuurlijk verre van effectief. Vervelend is dat sommige WiFi Versterkers soms spontaan switchen, en denken dat ze beter een ander Access Point moeten versterken. Dit veroorzaakt zeer onstabiele WiFi

WiFi Meting zelf doen of laten doen

  • In een professionele omgeving met één of meerdere Access Points is het bij plaatsen van Access Points zijn vaak de beste oplossing.
  • Als oplossing 1 niet mogelijk is dan is het herplaatsen van uw Access Points de beste optie.
  • Als bovenstaande oplossingen niet mogelijk zijn kan u oplossing 3 proberen mits uw Access Point de mogelijkheid heeft om externe wifi antennes aan te sluiten. Dit betekent dat u kunt met externes het WiFi signaal kan “sturen” en hiermee uw WiFi netwerk beter kunt inrichten. Wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het bekijken van uw opties.
WiFi versterker? Verbeter je wifi bereik met de TamoGraph wifi meting software TamoGraph WiFi versterker software | De Netwerkspecialist

TamoGraph is beschikbaar in twee uitvoeringen en een bundel:

Tamograph Standaard

Met deze uitvoering kunt u Wi-Fi netwerken meten en analyses uitvoeren. Het pakket is Wi-Fi merk onafhankelijk en is te gebruiken met alle merken Wi-Fi producten.

U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer http://www.metageek.com/products/wi-spy/ gebruiken. Geen GPS ondersteuning en de rapportage is niet aan te passen.

Prijs: € 1269.99,-

Tamograph Pro

Met deze uitvoering kunt u Wi-Fi netwerk ontwerpen en Wi-Fi netwerken meten en analyseren. Het pakket is Wi-Fi merk onafhankelijk en is te gebruiken met alle merken Wi-Fi producten.

U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer http://www.metageek.com/products/wi-spy/gebruiken.

Prijs: € 1045,-

Tamograph Super Bundel

Tamograph Pro + Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer + USB Wi-Fi Adapter voor alle wifistandaarden b/g/a/n/ac

U ontvangt de software in een doos met een USB stick met de software er op, bij alle andere producten kunt u de software downloaden en direct aan de slag gaan. U kunt bij de analyse ook de Metageek Wi-Spy DBx Spectrum Analyzer gebruiken.

Prijs: € 1869.00,-

Support

Wi-Fi merk onafhankelijk betekend dat het pakket zich aan de Wifi standaarden houdt. Maar voor een nog optimaal resultaat is het mogelijk om Antenne Patroon van bepaalde fabrikanten te laden.
In sommige gevallen wordt het Access voorzien van een externe antenne, ook deze zijn in de vorm van een Antenne Patroon binnen het pakket te kiezen.
Een greep uit de vele Antenne Patronen: Aerohive, Aruba, Cisco, Dell SonicPoint, Extreme Networks, HP, LANCOM Systems, Meraki, Meru Networks, Motorola, Ruckus Zoneflex, Ubiquiti,

Het product is voorzien van 1 jaar support en update recht; updates van Antenne Patronen en vernieuwing binnen het pakket. Deze support is na 1 jaar te verlengen bij ons.

Wifi versterker? - Sterker access point voor sneller internet | De Netwerkspecialist

Sterker access point

Een van de meest beste manieren is het gebruiken van een access point met hoog zendvermogen. De producten van Engenius en Ubiquiti hebben hoog zendvermogen dan standaard acces points producten en daardoor een veel beter bereik. Het  zendvermogen van deze producten bedraagt 400mW of 800mW (afhankelijk van het model). Standaard draadloze routers hebben vaak ongeveer 50mW zendvermogen.

U kunt het access point aansluiten met een kabel aan op uw huidige router zodat er geen bandbreedte verloren gaat. U kunt ervoor kiezen om uw WiFi uit te schakelen en het access point voor het signaal laten zorgen of u zet het access point als extra WiFi punt in.

Sterke WiFi ontvanger

Heeft u onderweg een slecht bereik van de hotspot? Of kun u vanuit uw auto maar geen verbinding krijgen met de hotspot? Kies  dan voor een sterke usb adapte. Er is een hele krachtige ontvanger op de markt: De ALFA Network AWUS036NHV, daarmee haalt u een echte goede WiFi versterker in huis!

Goed WiFi bereik in de tuin

Wilt u ook buiten in uw tuin een goed ontvangst hebben? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om het WiFi signaal te verbeteren zodat u ook daar een goed bereik heeft.  De beste oplossing is het monteren van een outdoor access point, deze moet u wel bekabeld op uw router aansluiten. Dit  is mogelijk met een UTP kabel of met powerline homeplugs. De EnGenius ENS202EXT is het meest gebruikte access point voor goede WiFi ontvangst voor buiten.

Is bekabelen niet megelijk? Dan raden wij u de eerder genoemde ERA150 aan of de WiFi oplossing van Devolo. De Devolo WiFi adapter sluit u dan aan in  een stopcontact vlakbij uw tuin (wel binnen, deze adapter is niet waterdicht).

Wifi versterker in de tuin? - Goed WiFi bereik in de tuin door outdoor access points | De Netwerkspecialist
WiFi versterker voor bedrijven - Sneller internet met een WiFi versterker | De Netwerkspecialist

WiFi Hotspot

Bent u eigenaar van een onderneming? Dan is WiFi tegenwoordig niet meer weg te denken. Vaak begint dat met een huis, tuin en keuken draadloze router. Op een gegeven moment merkt u dat u een WiFi versterker nodig heeft. Hoe kunt u nou de beste hotspot kiezen met een groot signaal? Voor binnen kunt u gebruik maken van sterke access points, zoals de Engenius modellen. Ook kunt u een access control server gebruiken, zodat uw gasten van uw privé netwerk gescheiden zijn. Voor vakantieparken, campings en jachthavens kunt u gebruik maken van outdoor access points. Ook worden outdoor access point steeds meer gebruikt  door particulieren voor een goed bereik in de tuin.

Bij al deze oplossingen die gegeven zijn raden wij u de opossingen aan van TamoGraph voor een optimaal WiFi bereik. TamoGraph is verkrijgbaar in onze webshop.

Meer informatie

Hoe weet u waar u het beste uw Access Points moet installeren? Wij adviseren om een predictive survey te laten uitvoeren, wilt u meer weten wat een predictive survey lees hier meer.

TOP
×

Heeft u met spoed hulp & wij zijn gesloten?

Neem contact op via deze dienst , heeft u een normale vraag tijdens kantoor uren wij zijn er voor u via onze Chat Service

× Hulp nodig?