Account aanmaken

Ondek nu TamoGraph® Site Survey

TamoGraph® Site Survey
TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken.
TamoGraph® Site Survey
TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken.
TamoGraph® Site Survey
TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken.

TamoGraph Site Survey zorgt voor een stabiele Wi-Fi verbinding

TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken.

Wi-Fi netwerk implementatie en het Wi-Fi onderhoud vereist het gebruik van een professionele RF site survey tool die tijdrovend en zeer complexe taken, zoals het voortdurende analyseren en rapporteren van de signaalsterkte, ruis en interferentie, toewijzing kanaal, datasnelheden vergemakkelijkt.

Met behulp van TamoGraph, kunnen bedrijven drastisch tijd en kosten verminderen. Bij  het implementeren en onderhouden van Wi-Fi-netwerken zijn de prestaties van het netwerk en de dekking in alle soorten omgevingen van belang, dus elke mogelijkheid deze te verbeteren is mooi meegenomen.

Belangrijke feiten over TamoGraph Site Survey:

 • Gemakkelijk en eenvoudige snelle verzameling van Wi-Fi gegevens
 • Passieve, actieve, en predictive surveys
 • Uitgebreide WLAN-analyse met eenvoudig te begrijpen visualisaties.
 • Automatische access point locatie detectie
 • Gedetailleerde informatie over elk toegangspunt: kanaal, maximale datasnelheid, fabrikant , het type encryptie
 • Volledige ondersteuning van de 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken.
 • GPS ondersteuning voor buiten (outdoor) surveys
 • Gedetailleerde rapportage PDF- en HTML-formaat

Waarom doen we een Site Survey?

Voor een Wi-Fi netwerk zijn site surveys nodig, omdat vooraf niet te voorspellen is hoe het bereik (bereik van de radiogolven) van uw WLAN zal zijn. Zeker in wat wij noemen niet-open ruimte omgevingen (kantoorruimtes) het is vrijwel onmogelijk om alle variabelen die van invloed kunnen zijn voor het Wi-Fi netwerk van te voren (en op afstand) te bepalen. Veranderende omstandigheden, zelfs iets schijnbaar kleins als een notebook uitgerust met een ouder 802.11g-adapter, kan ernstige gevolgen hebben voor de WLAN-prestaties. Bovendien speelt een brede verspreiding van draadloze infrastructuur, factoren als interferentie van nabijgelegen WLAN’s een zeer belangrijke rol. Dit is de reden waarom site surveys dienen te worden uitgevoerd om aan hand van feiten een goed Wi-Fi netwerk te kunnen aanbieden.

Wanneer voer je welke verificatie Site Survey uit?

Pre-deployment survey: Een site survey is aan te raden,  om te controleren of het netwerk plan goed gaat werken in een live omgeving. Plaatsing van tijdelijke access points en een kort onderzoek zal inzicht geven van de resulterende Wi-Fi kenmerken. Hierdoor kan er vanaf de implementatie fase direct worden gekeken wat de ideale inrichting is van de Access Points en waar eventueel antennes moeten worden ingezet. Hierdoor kan worden bepaald wat de optimale setup is mbt de aantal en de typen Access Points en antennes, en waar een slechte dekking is te vermijden.

Post-deployment survey: Zodra het Wi-Fi netwerk is geïnstalleerd, kan  een volledige verificatie site survey aantonen of het Wi-Fi netwerk optimaal is ingericht. Is er voldoende bereik? Is het netwerk snel genoeg, hebben de gebruikers voldoende bandbreedte. In dit stadium worden plaatsing van de Wi-Fi Access Points afgerond en een site survey rapport kan  worden gegenereerd, de rapportage kan worden afgerond voor eventuele support vragen.

Regular, ongoing survey: Voldoet het Wi-Fi netwerk nog aan de juiste prestaties en is het bereik nog voldoende? Een regelmatige “check-up” enquêtes zal dit bevestigen of aantonen dat diverse wisselende factoren ook het Wi-Fi netwerk negatief kunnen beïnvloeden. Nieuwe gebruikers, nieuwe apparatuur, site expansie, naburige Wi-Fi netwerken en andere factoren kunnen een negatieve invloed hebben op uw Wi-Fi netwerk. Meten is weten zodat er direct kan worden ingegrepen.

TamoGraph Site Survey systeem benodigdheden

TamoGraph draait op Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, en Windows Server 2012 R2. Zowel 32- als 64-bit versies worden ondersteund. Een Wi-Fi site survey kan ook met MacBooks worden uitgevoerd.

 • TamoGraph heeft een lijst met geteste Wi-Fi netwerk adapters van de Site Surveys zie link: ONDERSTEUNENDE ADAPTERS
 • Als uw draadloze adapter niet in de lijst staat,  klik hier voor technische hulp
 • Een test versie is beschikbaar in de Download sectie zie link:  Download sectie
 • Voor de prijslijst, klik hier

Wie heeft Tamograph nodig?

 • W-Fi en IT-beheerders
 • Serviceproviders
 • Wi-Fi-apparatuur leveranciers
 • Consultants
TOP
×

Heeft u met spoed hulp & wij zijn gesloten?

Neem contact op via deze dienst , heeft u een normale vraag tijdens kantoor uren wij zijn er voor u via onze Chat Service

× Hulp nodig?