WiFi 6: meer kracht voor uw netwerk met BSS Coloring

/ / Nieuws
Wi-Fi 6: meer kracht voor uw netwerk met BSS Coloring

WiFi 6: meer kracht voor uw netwerk met BSS Coloring

De opwinding over WiFi 6 gaat niet zozeer over sneller zijn; eerder komt de grootste boost met de verbeterde efficiëntie van gegevensoverdracht met een groot aantal klanten. Een belangrijke bijdrage hier is een speciale methode die bekend staat als Basic Service Set (BSS) Coloring.

BSS Coloring maximaliseert de netwerkprestaties door interferentie te verminderen waar de klantdichtheid hoog is. Als mechanisme verbetert het met ruimtelijk hergebruik. Kortom, de technologie vermindert de interferentie tussen Wi-Fi-apparaten en maakt efficiënter gebruik van het beschikbare spectrum op plaatsen met een hoge dichtheid aan acces points.

WiFi 6: meer kracht voor uw netwerk met BSS Coloring

Draadloze netwerken hebben slechts een beperkt aantal kanalen om mee te werken. Als nauw aangrenzende acces pointsen hun klanten hetzelfde kanaal bezetten, zullen ze elkaar onvermijdelijk storen. Met oudere Wi-Fi-infrastructuren kan slechts één apparaat tegelijk verzenden en moeten alle andere clients wachten voordat ze op dat kanaal kunnen verzenden. Het gevolg: de wifi is overbelast en de gegevensoverdracht wordt vertraagd.

WiFi 6 Kleurcodering voor snellere gegevensoverdracht

Dit verandert met WiFi 6: om interferentie op een gedeeld kanaal te verminderen. Wijst BSS Coloring een “kleurcode” toe aan een SSID en verhoogt het de drempel voor interferentie van andere “kleuren”. De kleurmethode identificeert verschillende basisserviceschets en onderscheidt ze dus van alle andere BSS op hetzelfde radiokanaal.

Apparaten met WiFi 6 kunnen deze BSS-tag onderscheiden en detecteren wanneer radio’s met “verschillende kleuren” op hetzelfde kanaal worden uitgezonden. Het resultaat: BSS’s met verschillende kleuren interfereren minder met elkaar. Dit verbetert op zijn beurt de netwerkprestaties enorm: WiFi apparaten die hetzelfde kanaal delen maar fysiek van elkaar gescheiden zijn, kunnen nu tegelijkertijd verzenden, op voorwaarde dat ze een andere kleurcode hebben.

Om de voordelen te illustreren, kunnen we dit vergelijken met de situatie in een restaurant: twee verschillende groepen zitten aan verschillende tafels. Omdat elke tafel geen interesse heeft in het gesprek aan de naburige tafel, kunnen de verschillende groepen met elkaar praten op een bepaald volume zonder elkaar te storen. Als een bepaald volume wordt overschreden, moeten de groepen gasten onderhandelen over een limiet om te voldoen. Of een van de twee groepen trekt zich terug in een andere kamer.

Het is de moeite waard om de wifi-normen nader te bekijken. IT-managers moeten kiezen voor WiFi 6, met name voor scenario’s waarin grote aantallen clients of Internet of Things-apparaten parallel moeten verzenden (omgevingen met een hoge dichtheid).

Heb je vragen of opmerking? neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *